Historisch Informatiepunt in de Bibliotheek van Borculo

Op zaterdag 6 november 2010 wordt in de Borculose bibliotheek een nieuw Historisch Informatiepunt (HIP) geopend, dat op de vrijdagavonden tussen 18.00 en 20.00 uur door Bert Smeenk bemensd gaat worden. In dit HIP kunnen microfiches van de Borculose registers van de burgerlijke stand en van het bevolkingsregister ingezien worden. Deze zijn voor een periode van twee jaar beschikbaar gesteld door het Achterhoeks Archief, waarmee de Bibliotheek Oost-Achterhoek een samenwerkingsverband is aangegaan. Ook de Stichting Stad en Heerlijkheid Borculo werkt mee aan het HIP. Bezoekers van het HIP kunnen gebruik maken van de collectie boeken en gedrukte transcripties van de SSHB. Inzage van de collectie microfilms van de SSHB is echter niet gratis voor niet-donateurs. Ook voor de kopieen gemaakt op de microfilmscanner van de SSHB moet betaald worden. Deze kopieen kunnen zowel van papier als digitaal zijn. Meer informatie op de website.

N.B. Dit informatiepunt bestaat niet meer (2016)